Ga naar hoofdinhoud
(+31) 0573 280 198 info@alislah.nl

Islamitische Wetenschappen

Het vergaren van de islamitische kennis is een eervolle zaak. Wie zich op dit pad begeeft behoort tot de erfgenamen van de Profeet ﷺ.

Kennis van het geloof is verdeeld over 2 niveaus met betrekking tot de verantwoordelijkheid die een dienaar heeft bij het vergaren van kennis. Het minimale niveau van het vergaren van kennis is fard’ayn voor een dienaar. Dit houdt in dat het een verplichte handeling is die persoonsgericht is.

Het niveau dat hierop volgt is de fard al kifayaah. Dat houdt in dat het een verplichte handeling is dat gemeenschappelijk gericht is. Dit niveau gaat verder dan alleen de verplichte persoonsgerichte handelingen. Het is het niveau van de geleerden en studenten van kennis.

Vanuit onze maatschappelijke verantwoordelijkheid zijn wij van mening dat het opdoen van kennis op laatstgenoemde niveau een onmisbaar onderdeel is van onze islamitische gemeenschap. Daarom bieden wij deze unieke voltijd- en deeltijdopleidingen “Islamitische Wetenschappen” aan. Studenten die islamitische kennis willen opdoen hoeven zodoende niet langer naar het buitenland af te reizen, en kunnen deze onmisbare kennis opdoen in Nederland.

Ben jij benieuwd hoe onze opleidingen in elkaar steken en wil jij je aanmelden voor één van deze opleidingen?
Klik dan op één van onderstaande opleidingen.

Back To Top