Ga naar hoofdinhoud
(+31) 0573 280 198 info@alislah.nl

Over Al Islah

Instituut voor opvoeding en onderwijs.

Stichting Al Islah is een privé onderwijsinstelling die studenten de mogelijkheid biedt de Koran te memoriseren en kennis van islamitische wetenschappen op te doen. Ons concept op het gebied van islamitisch onderwijs is uniek in de Benelux.

Wij hebben als doel om hét referentiekader te zijn op het gebied van traditionele islamitische kennis voor de algehele samenleving binnen het Nederlands taalgebied. Onze missie is de traditionele islamitische kennis toegankelijk maken voor een ieder die daar behoefte aan of interesse in heeft, om zodoende de samenleving te bevorderen.

Instituut Stichting Al Islah te Lochem
Ons instituut te Lochem

Stichting Al Islah wil middels haar activiteiten en doelstellingen een autoriteit zijn op het vlak van de islamitische theologie volgens de orthodoxe leer van de Islam zoals deze door de eeuwen heen is ontwikkeld.

Wij zijn ervan overtuigd dat de Islam een verrijking is voor onze samenleving, mits we de traditionele methodiek van de vier wetscholen aanhouden. Dit is de weg naar verdraagzaamheid, begrip, harmonie, compassie en naar verbinding en eensgezindheid. Daarom is het van belang deze kennis toegankelijk te maken teneinde onze samenleving te beschermen tegen de gevaren van afwijkende extremistische oriëntaties.

Onze stichting bestaat al sinds 2000 en blijft constant in ontwikkeling om Islamitisch onderwijs te waarborgen en het belang hiervan onder de aandacht te brengen in verschillende lagen van de samenleving.

Stichting Al Islah is door de Belastingdienst aangesteld als ‘Algemeen Nut Beogende Instelling’ (ANBI). Een verzameling van onze gegevens t.b.v. onze ANBI status kunt u hier vinden.

Back To Top