-over ons

Welkom bij Al Islah, instituut voor opvoeding en onderwijs.

Al Islah heeft een concept op het gebied van islamitisch onderwijs dat uniek is in Nederland.

Wij bieden islamitisch onderwijs aan waarbij studenten intern in het instituut verblijven.

-contact

Stichting Al Islah

Ampsenseweg 8

7241 NB Lochem

Tel: 0573 280 198

e-mail algemeen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

-ramadan

Al Islah wenst jullie allen een geslaagde maand.

Doe je best en heb spijt van de tijd die je hebt verloren en doe je best.

Veel doen! Deze maand is een maand van Qoraan. Dit is de maand warin imam shafi'ie de Qoraan 60x las. Probeer hem na te doen. Lees zo veel mogelijk de Qoraan.

Programma

Al Islah biedt een platform voor studenten en ouders die veel belang hechten aan een goede Islamitische opvoeding. Daarin biedt Al Islah de mogelijkheid om, naast regulier onderwijs, de Heilige Koran te memoriseren (+Arabisch, Fiqh en Tajweed). Na het afronden van de opleiding ‘memorisatie van de Heilige Koran’ begint men aan de vervolgopleiding ‘islamitische wetenschappen’. Deze vervolgopleiding bestaat uit een zesjarig programma.

Beide opleidingen worden aangeboden in internaatvorm. Wij hebben bewust gekozen voor deze vorm van onderwijs omdat wij heel veel belang hechten aan de juiste opvoeding van onze kinderen, die wat ons betreft onlosmakelijk verbonden is met hun latere participatie in de samenleving.

Deze vorm heeft vele voordelen, zoals:

 • Een vertrouwde omgeving voor de studenten en hun ouders.
 • Beter bereik naar de studenten toe zodat ze optimaal begeleid worden.
 • Storende omgevingsfactoren worden weggenomen; in de vertrouwde en rustige omgeving van het internaat kunnen de studenten zich optimaal ontplooien.
 • De studenten kunnen elkaar steunen en stimuleren. Waardoor studeren leuker en makkelijker wordt
 • Knelpunten kunnen sneller worden opgespoord om zo snel en doelgericht tot oplossingen te komen.

De studenten worden tijdens hun studie door een mentor begeleid, die de taak heeft om de studenten te volgen in hun voortgang m.b.t. alle aspecten die met de studie te maken hebben.

Programma

 • Ontbijt en vertrek regulier onderwijs
 • Lesprogramma regulier onderwijs
 • Aankomst Al Islah, ontspanning/thee
 • Huiswerk- en studiebegeleiding
 • Normen en waarden
 • Avondeten/ontspanning
 • Arabisch/Fiqh/Tajweed
 • Heilige Koran
 • Rusten

Voor Al Islah zijn kennisoverdracht, praktijk en creativiteit belangrijke elementen die tevens zeer van belang zijn bij de ontwikkeling van onze studenten. Door persoonlijke aandacht zorgen wij voor ontplooiing van mogelijkheden bij de student. Geïnspireerd door islamitische normen en waarden is ons doel kwalitatief goed onderwijs en begeleiding te verzorgen.Wij werken en onderwijzen in een sfeer van rust, geborgenheid, veiligheid en respect.

Het 24-uursprogramma is UNIEK!

Binnen het 24-uursprogramma staat de student centraal. Vanuit Al Islah wordt de student zo optimaal mogelijk begeleid.

Al Islah biedt een uniek programma aan omdat het de optimale omgevingsbalans creëert waarin de student zich uitstekend kan ontwikkelen en aan zijn toekomst kan werken. Hij krijgt hierin de hulp van een mentor, vertrouwenspersoon, docent(en), huiswerkbegeleider en overige professionele begeleiders. Daarnaast kan hij rekenen op de begeleiding van onze partnerscholen. Tot slot treft hij in de vakanties motiverende ouders thuis.

Aanmelden

U kunt hieronder uw gegevens invullen en opsturen om zodoende een aanmeldingsformulier te ontvangen.

Aanmelden