-over ons

Welkom bij Al Islah, instituut voor opvoeding en onderwijs.

Al Islah heeft een concept op het gebied van islamitisch onderwijs dat uniek is in Nederland.

Wij bieden islamitisch onderwijs aan waarbij studenten intern in het instituut verblijven.

-contact

Stichting Al Islah

Ampsenseweg 8

7241 NB Lochem

Tel: 0573 280 198

e-mail algemeen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

-ramadan

Al Islah wenst jullie allen een geslaagde maand.

Doe je best en heb spijt van de tijd die je hebt verloren en doe je best.

Veel doen! Deze maand is een maand van Qoraan. Dit is de maand warin imam shafi'ie de Qoraan 60x las. Probeer hem na te doen. Lees zo veel mogelijk de Qoraan.

Donaties & Giften, Help mee met de renovatie van Stichting Al Islah

Beste broeders en zusters, Stichting Al Islah zal gerenoveerd worden - In Shaa Allah - om dit prachtige project te kunnen realiseren heeft de Stichting uw steun hard nodig. Alle hulp is van harte welkom en alle soorten donaties zijn mogelijk: grote bedragen, kleine bedragen, maandelijkse donaties en eenmalige donaties. U kunt ons ook in natura steunen, zoals het helpen inzamelen bij Moskeeën, familie, buren, vrienden en kennissen.

U kunt uw gift storten op:

- Gironummer: IBAN NL84 INGB 0009 237952
- T.a.v.: Stichting Al Islah

Automatische incasso is ook mogelijk. Download hier onder het machtigingsformulier. Het machtigingsformulier kunt u invullen en per post retourneren of bij het secretariaat van stichting Al Islah afgeven. Uw machtiging kunt u ten alle tijden weer intrekken.


Donaties & Giften

Onze instituut heeft een religieuze en maatschappelijk rol te vervullen nu en in de toekomst voor de (moslim)gemeenschap. Om deze te blijven vervullen hebben we u steun hard nodig. Wij doen dan ook een beroep op elke moslim/ individu in Nederland of daarbuiten om een bijdrage te leveren aan onze stichting. Immers buiten Allah is er niemand op wiens hulp wij kunnen rekenen, behalve op onze geliefde broeders en zusters.

Hoe kunt u onze Stichting steunen?

  1. Maak Dua (smeekbede) voor het slagen van de Stichting.
  2. Doneer (elk bedrag groot of klein) op bovengenoemde bankrekeningnummer.
  3. Maak het project bekend bij andere mensen binnen uw eigen familie of vriendenkring, praat met hen erover en overtuig heb van de noodzaak van het steunen van de moskee.

De profeet, vrede zij met hem, zegt hierover het volgende: "Een ieder die een goede Sunnah in de Islam heeft geïntroduceerd, krijgt de beloning daarvoor en ook de beloning voor het feit dat anderen dit navolgen, zonder dat er iets van de beloning van diegene die de sunnah navolgen afgaat"

In een andere Hadith wordt het volgende vermeldt: Touba (blijde tijding) voor diegene die een sleutel is tot het goede en een slot voor het kwade"

Wilt u behoren tot een van deze mensen? Dit is dan uw kans: Geef deze actie door aan uw naasten en wie weet bent u de sleutel waardoor mensen worden overtuigd. En insha'Allah zal Allah u hier rijkelijk voor belonen.


Beloning voor schenkingen

Om een beter beeld te geven over de hoeveelheid beloningen die u al voor een kleine bijdrage kunt krijgen hebben wij een aantal verzen/ahadith verzameld hierover.

Onze Boodschapper (vrede en zegeningen met hem) zei: "Als een man sterft, komen zijn goede dagen tot een eind, behalve drie; Doorgaande liefdadigheden, profijtvolle kennis en een rechtvaardige zoon die voor hem zal bidden." overgeleverd door Muslim, 3084

Waarlijk, mijn heer vergroot en bekrimpt het levensonderhoud voor wie Hij wil van Zijn dienaren. En wat gij ook (weldadig) besteedt, Hij zal het teruggeven en hij is de beste Voorziener.. (soerat Saba:39)

 

Moge Allah u met het goede belonen.