-over ons

Welkom bij Al Islah, instituut voor opvoeding en onderwijs.

Al Islah heeft een concept op het gebied van islamitisch onderwijs dat uniek is in Nederland.

Wij bieden islamitisch onderwijs aan waarbij studenten intern in het instituut verblijven.

-contact

Stichting Al Islah

Ampsenseweg 8

7241 NB Lochem

Tel: 0573 280 198

e-mail algemeen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

-ramadan

Al Islah wenst jullie allen een geslaagde maand.

Doe je best en heb spijt van de tijd die je hebt verloren en doe je best.

Veel doen! Deze maand is een maand van Qoraan. Dit is de maand warin imam shafi'ie de Qoraan 60x las. Probeer hem na te doen. Lees zo veel mogelijk de Qoraan.

Naschool Islamitisch Onderwijs

Onze kinderen zijn een waardevol goed dat we op een verantwoorde en verstandige wijze moeten opvoeden en onderwijzen. Hun overtuiging en gedrag zijn de bouwstenen voor hun karakter. Ouders, onderwijs en het directe milieu waar ze opgroeien zijn van directe invloed op dit karakter. Daarom is het van belang dat het opvoed- en onderwijsklimaat er dezelfde kernwaarden  op nahouden om deze komende generaties te stimuleren en op een positieve wijze te raken. Zowel het instituut als de ouders moeten eensgezind zijn met betrekking tot de kernwaarden welke wij aan onze kinderen mee willen geven. De kernwaarden die de fundering vormen van de identiteit van onze kinderen, namelijk: veiligheid, vrijheid, vertrouwen, verbinding en verantwoordelijkheid. Middels deze kernwaarden streven wij de volgende doelen te bereiken:

  • Veiligheid: ouders betrekken in het leer- en opvoedproces om eenheid in begeleiding v/h kind te waarborgen;
  • Vrijheid: basiskennis Islam om de kennis van de eigen religie te vergroten;
  • Vertrouwen: identiteitsvorming waarin nadruk wordt gelegd op de methodiek van de traditionele Islam; leesvaardigheid v/d Koran bevorderen en het leren van de Koranteksten; 
  • Verbinding: positieve bijdrage aan de maatschappij door als verbindingsbrug te fungeren in de samenleving. Door het kind bewust te maken dat hij of zij een onderdeel is van deze samenleving;
  • Verantwoordelijkheid: voorbeeldig staatsburger door burgerschap, ethiek en gedeelde waarden bij te brengen.