-over ons

Welkom bij Al Islah, instituut voor opvoeding en onderwijs.

Al Islah heeft een concept op het gebied van islamitisch onderwijs dat uniek is in Nederland.

Wij bieden islamitisch onderwijs aan waarbij studenten intern in het instituut verblijven.

-contact

Stichting Al Islah

Ampsenseweg 8

7241 NB Lochem

Tel: 0573 280 198

e-mail algemeen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

-ramadan

Al Islah wenst jullie allen een geslaagde maand.

Doe je best en heb spijt van de tijd die je hebt verloren en doe je best.

Veel doen! Deze maand is een maand van Qoraan. Dit is de maand warin imam shafi'ie de Qoraan 60x las. Probeer hem na te doen. Lees zo veel mogelijk de Qoraan.

Koran memorisatie (voltijd & deeltijd)

De koran is het heilige Woord van Allah wat tot ons is gekomen, onvervalst en ongewijzigd. Het is onze levenslijn die ons dagelijks in contact brengt met onze Schepper . Deze Woorden geven ons Leiding en duidelijke bewijzen van de Leiding en biedt ons bovenal onderscheid tussen de Waarheid en de valsheid.

 ﴾شهر رمضان الذي أنزل فيه القرآن هدى للناس و بينات من الهدى والفرقان      ﴿ (سورة البقرة: آية 185)

{De maand Ramadan is het waarin de Koran is neergezonden, als Leiding voor de mensheid en als duidelijke bewijzen van de Leiding en de onderscheider tussen de Waarheid en de valsheid}   (Surah Baqarah; vers 185)

Het dragen van deze inspirerende Woorden is genezen en Barmhartigheid voor wie Allah aanbidt en overtuigd is van Zijn Majesteit en Glorie. 

وننزل من القرآن ما هو شفاء ورحمة للمؤمنين ولا يزيد الظالمين إلا خسارا ﴿(سورة الإسراء: آية 82)

{En Wij zenden van de Koran neer wat genezing en Barmhartigheid voor de gelovigen is. En het vermeerdert voor de onrechtvaardigen slechts verlies}    (Surah Al Isra’; vers 82)

Daarom roepen wij een ieder die verheven wil worden tot de speciale elite van Allah en Zijn meeste geliefde wil zijn om de Koran te memoriseren. Onze geliefde profeet heeft gezegd: 

عن أنس رضي الله عنه أن رسول الله ﷺ قال:« إن لله أهلين من الناس، قالوا: ومن هم يا رسول الله؟ قال: أهل القرآن هم أهل الله وخاصته» (رواه أحمد وابن ماجه)

 Anas verhaalt dat de boodschapper van Allah (vrede zij met hem) heeft gezegd: « Allah heeft familie onder de mensen, zij zeiden: en wie zijn deze oh boodschapper van Allah? Hij zei: de mensen van de koran zijn de familie van Allah en Zijn verkozen elite»  (Ahmed & Ibn Majah)  

Het memoriseren van de Koran is een onmisbare element in ons leven. Als je graag een hafid wil worden en wil horen bij een select groep moslims die de Koran uit het hoofd hebben mogen leren, meld je aan bij één van de opleidingen van de Koran.

 

Criteria: 

Om deel te nemen aan onze opleidingen dient een student minimaal 18 jaar of ouder te zijn en te beschikken over goede manieren en studeerhouding.  Daarnaast is het een vereiste te houden aan de Islamitische voorschriften qua uiterlijk en gedrag en te behoren tot Ahl Sunnah wal Djama'ah qua geloofsleer. Ten slotte is het accepteren van de huisregels en het respecteren ervan noodzakelijk.