-over ons

Welkom bij Al Islah, instituut voor opvoeding en onderwijs.

Al Islah heeft een concept op het gebied van islamitisch onderwijs dat uniek is in Nederland.

Wij bieden islamitisch onderwijs aan waarbij studenten intern in het instituut verblijven.

-contact

Stichting Al Islah

Ampsenseweg 8

7241 NB Lochem

Tel: 0573 280 198

e-mail algemeen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

-ramadan

Al Islah wenst jullie allen een geslaagde maand.

Doe je best en heb spijt van de tijd die je hebt verloren en doe je best.

Veel doen! Deze maand is een maand van Qoraan. Dit is de maand warin imam shafi'ie de Qoraan 60x las. Probeer hem na te doen. Lees zo veel mogelijk de Qoraan.

Islamitische wetenschappen voltijd:

Het vergaren van de Islamitische kennis is een eervolle zaak wie zich op dit pad begaat behoort tot de erfgenamen van de profeet (vrede zij met hem). Kennis van het geloof is verdeeld over 2 niveaus m.b.t. de verantwoordelijkheid dat een dienaar draagt bij het vergaren van kennis. Het minimale niveau van het vergaren van kennis wordt een dienaar aangerekend dat het fard 'ayn is. Dat houdt in dat het een verplichte handeling is dat  persoonsgericht is. Het niveau dat hierop volgt is de fard al kifayaah. Dat houdt in dat het een verplichte handeling is dat gemeenschappelijk gericht is.

De essentie van het vergaren van de Islamitische kennis maakt de boodschappen van Allah (vrede zij met hem) duidelijk in de volgende overlevering:

عن أبي الدرداء رضي الله عنه قال: قال رسول الله  : «من سلك طريقا يلتمس فيه علما ، سهل الله له به طريقا إلى الجنة ، وإن الملائكة لتضع أجنحتها لطالب العلم رضا بما يصنع ، وإن العالم ليستغفر له من في السماوات ومن في الأرض حتى الحيتان في الماء ، وفضل العالم على العابد كفضل القمر على سائر الكواكب ، وإن العلماء ورثة الأنبياء و إن الأنبياء لم يورثوا دينارا ، ولا درهما إنما ورثوا العلم ، فمن أخذه أخذ بحظ وافر» رواه أبو داود والترمذي وابن ماجه

Aboe Dardae verhaalt dat de boodschapper van Allah (vrede zij met hem) zei: wie een pad bewandelt opzoek naar kennis, Allah vergemakkelijkt voor hem daardoor zijn pad naar het paradijs. Voorwaar, de engelen spreiden hun vleugels uit voor de student van kennis uit tevredenheid voor datgene wat hij verricht. Voorwaar, de geleerde wordt vergiffenis voor hem gesmeekt door wie in de hemelen en aarde is zelfs de vissen in de zee. De superioriteit van de geleerden opzichte  van de vrome dienaar is te vergelijken met de superioriteit van de maan ten opzichte van andere planeten. De geleerden zijn de erfgenamen van de Profeten. De Profeten hebben geen erfenis van dinars en dirhams achtergelaten maar enkel kennis nagelaten. Wie deze erfenis neemt, neemt een aanzienlijk deel van het goede. (Aboe dawood & Tirmidie & Ibn Majah)

Het vergaren van de Islamitische kennis is een geweldige eer bij Allah . Als je graag een erfgename van de profeten wil  worden, meld je dan aan voor de opleiding Ilm voltijd.

 

 Criteria:

 Om deel te nemen aan onze opleidingen dient een student minimaal 18 jaar of ouder te zijn en te beschikken over goede   manieren en studeerhouding.  Daarnaast is het een vereiste te houden aan de Islamitische voorschriften qua uiterlijk en   gedrag en te behoren tot Ahl Sunnah wal Djama'ah qua geloofsleer. Ten slotte is het accepteren van de huisregels en het   respecteren ervan noodzakelijk.