-over ons

Welkom bij Al Islah, instituut voor opvoeding en onderwijs.

Al Islah heeft een concept op het gebied van islamitisch onderwijs dat uniek is in Nederland.

Wij bieden islamitisch onderwijs aan waarbij studenten intern in het instituut verblijven.

-contact

Stichting Al Islah

Ampsenseweg 8

7241 NB Lochem

Tel: 0573 280 198

e-mail algemeen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

-ramadan

Al Islah wenst jullie allen een geslaagde maand.

Doe je best en heb spijt van de tijd die je hebt verloren en doe je best.

Veel doen! Deze maand is een maand van Qoraan. Dit is de maand warin imam shafi'ie de Qoraan 60x las. Probeer hem na te doen. Lees zo veel mogelijk de Qoraan.

Het 24-uursprogramma is UNIEK!

Binnen het 24-uursprogramma staat de student centraal. Vanuit Al Islah wordt de student zo optimaal mogelijk begeleid. Al Islah biedt een uniek programma aan omdat het de optimale omgevingsbalans creëert waarin de student zich uitstekend kan ontwikkelen en aan zijn toekomst kan werken. Hij krijgt hierin de hulp van een mentor, vertrouwenspersoon, docent(en), huiswerkbegeleider en overige begeleiders. Daarnaast kan hij rekenen op de begeleiding van onze partnerscholen. Tot slot treft hij in de vakanties motiverende ouders thuis.


Daarbij is het onderwijs gericht op de vorming van ieder student t.a.v.:

  • Persoonlijke ontwikkeling (sociaal-emotioneel, creatief en lichamelijk).
  • Maatschappelijke voorbereiding m.b.t. de studierichting.
  • Voorbereiding op het beroep in de gekozen richting.
     

De studenten worden tijdens hun studie door een mentor begeleidt, die de taak heeft om de studenten te volgen in hun voortgang m.b.t. alle aspecten die met de studie te maken hebben. Daarnaast willen wij gebruik gaan maken van een maatschappelijke werker en een psycholoog die periodiek de studenten begeleiden tijdens hun verblijf bij het instituut.


De bedoeling is om de student genoeg begeleiding te bieden om zich volledig te kunnen ontplooien. Om de zelfstandigheid bij onze studenten te bevorderen, wordt er gebruik gemaakt van een studiegroep. In deze studiegroep kunnen studenten lesmateriaal voorbereiden, leerstof van de vorige lessen bespreken, vragen m.b.t. lessen en gegeven leerstoffen stellen…enz. Daarnaast hebben onze studenten de mogelijkheid gebruik te maken van de bibliotheek en mediatheek voor het verzamelen van de benodigde informatie voor studie en algemene ontwikkeling. In het weekend worden allerlei activiteiten ter ontspanning georganiseerd voor de studenten.